onsdag 9 oktober 2013

Slappardag och porträttfotografering med våran fotograf Anita Thunå

2013-10-08

Nu är det dagen före hemresa och vi är ikapp med bloggandet :)
Idag tog vi sovmorgon till 10,30 och har bara tagit det lugnt, solat lite i trädgården och vilat. En sak till har vi gjort =) Anita har tagit porträttbilder på oss. Det var första gången som vi blivit proffessionellt fotograferade för privata porträttbilder och det var ovant för oss. Anita är en väldigt duktig fotograf och har många års erfarenhet. Vi satte upp all utrustning ute och Anita guidade oss till att posera så bra som möjligt. Inte lätt att veta hur man på ett avslappnat sätt skulle sitta eller stå för bra bilder, men Anita hade sina knep för att få oss att slappna av.

Här är resultatet ;)








Nu återstår bara att packa väskorna imorgon och åka till flygplatsen vid 12 tiden på dagen och försöka sova mycket på flyget hem så att tiden går fort :) 

 Det har varit kul att blogga, men MYCKET tidskrävande och många sena kvällar och nätter med för lite sömn ;) Men allt har vi gjort för ER ;P Hoppas ni tyckt att det har varit kul att följa oss på resan.

Tack till er alla som följt vår reseblogg!!!

Hälsningar från Tomas och Peter

Universal studios

2013-10-07

Detta blir förmodligen det längsta blogginlägget vi gjort och kommer göra på denna fantastiska resa!!!!!

Då var vi framme vid resans sista stora upplevelse Universal studios =)




Eftersom det börjar närma sig halloween här så var det en del skrämmande varelser här i form av skräckdockor, men vi har sparat det till sist i detta inlägg så vi inte skrämmer upp de barn och känsliga vuxna som följer våran blogg. Så ni kan lugnt titta och läsa vidare till ni får en förvarning ;)

När vi skulle betala inträde till parken så såg vi att det gick att köpa till ett "Front in line pass". Vi sa direkt att det ska vi ha. Då behöver man bara vänta max 5 minuter i stället för 15-60 minuter på varje attraktion och på så vis hinna med alla saker. Så vi köpte det =)


Första åkturen blev The simpsons ride som var en stor böjd bioskärm. Man satt i en berg och dalbaneliknande sak ca 12 st i varje som hissades upp och rörde sig med filmen. Upplevelsen var otrolig och ssen var jättekul!!! Går tyvärr inte beskriva...måste upplevas på plats som alla saker här :)



Utanför stod Bart och poserade med besökarna som ville fotas med honom. Han var ganska stor jämfört med i serien.



Sedan tog vi den berömda Studiotouren med en sorts vagnar man satt i som tog oss runt bland inspelningskulisserna. Idag var det mycket filmer som höll på att spelas in så vi fick inte åka igenom alla inspelningskulisser tyvärr. Vi kom inte heller så nära så vi såg några kändisar vilket vi tyckte var synd.


Innan vi klev på så såg vi en som var utklädd till ...ja ni kanske kan gissa vem detta ska likna. Kvinnan på bilden alltså :)


En del andra kända karaktärer såg vi också...dessa animerade.


Här bakom pågick någonting, men troligen bakom hörnet dit vi inte såg.


Så här såg vagnarna ut som vi åkte runt i.


Här är vi i en studio som ska simulera en jordbävning i en tunnelbana i San Francisco. Vagnarna vi åkte i stod på rörliga plattformar så vi fick uppleva en simulerad jordbävning.


Taket gav vika och ner kom en stor lastbil och framifrån kom ett urspårat tåg, båda började "brinna".


På andra sidan hade en vattenledning gått läck och det forsade ner vatten! Snabbt fick vi skydda kamerorna =)


Här den berömda "Hajen"-filmen. 




Ni som kollar på Desperate housewifes kanske känner igen er här? Hela gatan med alla husen är i fprm av fina realistiska kulisser här :)




Inspelningskulisserna för "Grinchen"


Världens största bluescreen. Här gick Morgan freeman och Jim Carrey på vattnet i Bruise den allsmäktige och även A true mans show med Jim Carrey spelades in här. Vattenbassängen var fär tillfället tom när vi åkte förbi.


Vårat Front in line-pass hade vi runt halsen som kändes som VIP pass nästan :) 


Peter drömmer om att resa till månen med Apollo-gänget ;)


Något som var riktigt häftigt var att få hälsa på Transformerskaraktärerna som egentligen var människor i robotdräkt och som pratade och rörde sig exakt som de i filmen. De var riktigt roliga och häftiga, gav roliga kommentarer till varje person som hälsade på dem och fotades med dem. Ni som kommer se filmklippen när vi kommer hem kommer förstå. Annars måste man uppleva det live =) 

Attraktionen Transformers 3D var också väldigt cool och häftig och vi satt i mekaniska fordon precis som i simpsons ride. 




Bilen som användes i filmerna "Tillbaka till framtiden", en go klassiker ;)


Ni barn på ulrikaskolan och alla andra barn som tittar på setta inlägget...känner ni igen denna karaktären? :)


Nu var det dagr att bli rejält blöta och avsvalkade för vi åkte Jurassic Park som kan liknas med Lisebergs Flum Ride. Fast i denna åkte vi genom Jurassic Park med dinosaurier och djungel med båt istället för safaribilar.








Här är som ni förstått ofta över 30 grader varmt så de har stora fläktar som blåser ut svalkande vattendimma så man kan kyla av sig emellanåt. Dessa fanns överallt :)


Första och enda showen vi han med var "Special effect show" där de demonstrerade hur det går till när de filmar med specialeffekter.













Tyvärr var det så kort tid mellan denna show och nästa "Waterworld" (som vi mycket hellre velat se och som är rankad 1# bästa show i sitt slag i hela världen! så när vi nästan var framme vid insläppet så var det fullsatt för dagens sista show :( Så vi blev lite besvikna över att vi inte prioriterade den showen istället. Men, men...då får vi väl se den nästa gång vi åker till Californien ;)



Då var det bara en attraktion kvar, Shrek 4D. Detta var en biofilm 20 min lång där man satt i vanliga biostolar som rörde sig. När någon i filmen nyste eller föll i vatten kom det en vattendusch i ansiktet på oss och när spindlar trillade ner på golvet kände vi något vid benen. Blåste det i filmen så blåste det på riktigt vid öronen och i ansiktet.

Här är Shrek som också gärna fotades med besökarna :)


NU VILL VI VARNA ALLA BARN OCH KÄNSLIGA VUXNA!!! Nedan kommer mer eller mindre otäcka bilder så ni som inte vill ha mardrömmar i natt...sluta titta nu! De vuxna får avgöra i förväg om de tycker att barn kan titta. Så ... nu har vi varnat i alla fall :)






Vi gick in i "The house of horrors. Det kan liknas vid spökhuset på Liseberg fast mycket mörkare och mer skrämmande utklädda aktörer som sträkte sig fram för att skrämma oss. De lyckades sådär med oss dock, men för någon som aldrig besökt något liknande kan det nog upplevas som mycket läskigt ;P





Sedan fanns det en hel stad man med cafeer, restauranger och annat som hade skrämmande zombis och blodiga lik utanför iom att det snart är halloween. Vissa dagar i veckan har de Scarry night då skådisar är utklädda och grymt realistiskt sminkade till zombies och monster som förföljer en när man är inne på Universal studios specialområde för detta event. Detta missade vi då vi var där på fel dag tyvärr.








Kulisser för The walking dead-serien.


Flygkrasch i ett bostadsområde. Kulisser.


Riktigt boeing-flygplansvrak som används vid flygkatastroffilmer




Special effects showen demonstrerar hur de skär av en arm på en människa med en fakeknig. Otroligt realistiskt såg det ut.




Mer zombies




Sådär, då var vår resa nästan slut. I morgon kommer det sista inlägget innan vi åker hem :)