söndag 6 oktober 2013

Helikopter till Grand Canyon

2013-10-02

Efter en sen natt igår sov vi till kl.10.  Det blev en dyr och inte så god frukost i väntan på limousinen som skulle hämta upp oss på grannhotellet. Men vi åkte i alla fall inte iväg på tomma magar, och det var ju det viktiga.

Vi var inte ensamma i limon så på vägen till flygplatsen hämtades det folk på två ställen till.


Innan vi klev in i helikoptern som skulle ta oss ca 45 minuter till Grand Canyon fotades vi som på alla attraktioner vi hittills varit på. De vill såklart sälja fotona dyrt, men vi köper inga för vi tar så mycket bilder själva. Men där de tar foton får vi inte fota :(

Sedan lyfte vi och såg The strip (Las Vegas Blvd) och alla hotell.


Vi fick hörlurar så vi kunde kommunicera med piloten. Han spelade goa låtar, bland annat Top Gun :) för att skapa en lugn och skön feeling medan vi flög. När vi passerade över något känt och sevärt var det en inspelad röst som berättade om det vi såg. Piloten var kanonbra och jättetrevlig. Han sa ett par gånger med lugnt tonfall att det kunde bli lite turbulens men att det inte var något vi behövde oroa oss för :)

Här på bilden ser ni en gruva och några vattenbassänger av något slag. En av dem är målad så det från luften ser ut som en roulettsnurra.


Lake Mead som är en av de största konstgjorda sjöarna. Det tog 7 år att fylla den med vatten! Den vita kanten är märket som blir när vattnet sjunkit pga avdunstning. Nivån har sjunkit med ca 20-30 meter.


Hoover damm och en bro som vi inte minns namnet på. Dammen är gigantisk, men ser inte så stor ut från luften.




Två grabbar som njuter av utsikten och vyerna från luften :)




Nu var det dags att landa i botten på canyonen och ta en kort båttur på Colorado River omgivna av bergsväggarna.









När vi flög upp igen och landade uppe på "The rim" (kanten) så tog vi en god fika bestående av en stor kanelbulle med glasyr på som vi delade på samt en Coca Cola. Jisses vad Tomas hade längtat efter en riktig bullfika =)

På turistcentret fick vi en karta med alla viewpoints och bussvägarna. Det gick bussar hela tiden så det var bara att hoppa på.


Vi åkte först till Eagle point. Uppkallat efter en formation i berget som ser ut som en örn.


Här var det lodrätt stup rakt ner vid kanten nästan en km ner! Vi kröp fram till kanten och kika för att inte falla ner av misstag. Inga staket eller räcken någonstans. Barnfamiljer bör hålla hårt i sina barns händer! :/


Skywalken gick vi inte ut på för det kostade extra och många tycker inte det är värt pengarna. Den har glasgolv och håller för 71 st fullastade boeing 747:or, men ändå får man inte vara fler än 10 personer samtidigt eller ha kamera eller något med sig ut =o



Ser ni örnen?


De hade en indianshow med riktiga indianer som vi inte han se.



Lite posering och vyer vid nästa ställe som hette Guana point







Sista stoppet blev vid en vilda western- ranch där vi fick lunch som ingick i touren









En sista bild på canyonen innan vi flög tillbaka till LV i solnedgången



Precis när solen gått ner bakom bergen flög vi in över The strip ganska nära =)





När vi landat väntade limon på oss och vi åkte tillbaka till hotellet.


En av hissarna på hotellet


Korridoren


Vi laddade batterierna till kameror och mobiler innan vi gick ut för att se den berömda vattenshowen utanför Bellagio. Mäktigt var det! Peter filmade hela och det är bättre att se den Live eller på film än på foton, men här är ett axplock.






Måste ju bara ha ett foto på en klassisk polisbil =) De har ju sett likadana ut i många herrans år. Ser inte moderna ut direkt ;)


Vi tog buss till Freemont street i downtown Las Vegas för att se en ljusshow, gratis precis som fontänshowen. Vi han ta en pizza slice precis innan det började. Temat var Queen med Freddie Mercury. Ganska häftigt i taket som täcker gatan genom flera kvarter!




Sådana här karaktär imitatörer fanns överallt. Känner ni igen serie/filmkaraktären? :)
Captein America är det för er som inte vet.


Vi gick förbi Tresure Island som hade en gratis piratshow, men tyvärr blev den inställd pga för mycket vind. Det var ju för farligt för artisterna som skulle svinga sig mellan masterna i showen. Vi blev lite besvikna, men gick sedan vidare...



...till The Venetian resort hotel som hade kanaler och gondolbåtar både utanför och INOMHUS på ANDRA VÅNING!!!


Detta är inomhus med fake-himmel. Men efter en liten stund kändes det som man var utomhus. Helt otroligt är det. Så stora hotell och sevärdigheter :)



Bellagios incheckningsdisk.


Blev inte så sent denna kvällen som tidigare kvällar. Dagen efter skulle vi vidare till Palm Springs och spela golf efter övernattningen. Men det får ni se i nästa inlägg :)

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig tur ni gjort. Där på klipporna hade inte pappa gått ut! Såg otäckt ut när det inte finns staket. Ni måste vara riktigt nöjda med er resa den här gången, så mycket som ni har sett. Fantastiskt fina bilder. Kramar till er båda mamma.

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen härliga upplevelser :) Tack! Försöker ta så bra bilder det går. Är ju så kul att fota med denna kameran och zoomobjektiven ;) Ja det var läskigt ned kanterna! Kram från oss.

    SvaraRadera
  3. Margareth o Sven7 oktober 2013 kl. 15:10

    Har också flugit helikopter över Grand Canyon. Fantastisk upplevelse! God fortsättning!

    SvaraRadera