måndag 7 oktober 2013

Spela golf i Palm Springs

2013-10-04

Nu var det äntligen dags att spela golf :).
Vi packade ihop och checkade ut från hotellet och åkte 5 minuter till Indian Canyon golfresort. Vi var tidiga och bokade en tid kl.10.50.  Sedan hade vi 1,5 timme på oss att åka och äta frukost.
Det blev en rejäl frukost för vi visste att det inte blev mat förrän efter golfen.


När vi kom tillbaka  hyrde var sitt set med klubbor. Golf bil ingår alltid i greenfeen här för ingen går med bagen. ALLA åker golfbil. Troligen för att det är för varmt för att konka runt på tunga bagen i övar 30 graders värme som det nästan alltid är här.

Personal lastade vår golfbil med två bagar, men plötsligt bytte de ut dem mot mycket nyare och fina set. Det var ju bra. De vi spelade med tyckte vi hade ett grymt fint hyr-set med klubbor =)




Banan var jättefin med massor av palmer överallt, vattendammar med fontäner och bunkrar med bländande vit sand :)




På fairway var man tvungen att hälla sand i alla slagmärken som blir när klubban skalar bort lite gräs i slaget. Det fanns sand i rör på bilen som man hällde i sand med.




Plötsligt kom en och ville sälja dricka och snacks. Vi hade inga cache och nöjde oss med vatten som höll sig kall i islådan bak på golfbilen.


















När vi kom tillbaka tittade vi på bilder och tavlor som satt inne på väggarna. Många på bilderna är gamla kändisar från när banan var nästan ny. Här har bla Frank Sinatra, John Kennedy och hans närmsta sekreterare spelat och många Hollywood kändisar. Banan var den andra som byggdes här i Palm Springs och har länge varit en sluten Countryclub bana som bara Exklusiva medlemmar fick spela på. På senare år öppnades den för andra och blev en Public golfcourse.







Sedan lämnade vi Palm Springs som var sista stoppet på vår roadtrip och åkte tillbaka till Rita, och Anita som nu hade kommit tillbaka hem till Mission Viejo från sitt sverigebesök.


Just det ja...vi var ju hungriga efter golfrundan så vi stannade på Panda express och åt. Vi är helt överens om att detta är den bästa och godaste snabbmaten i USA =) Gudomligt gott!!!



 Dagen efter var det sug efter sol och bad i havet :) Det skulle ju bli upp till 36 grader varmt och vi behövde slappa efter 9 dagar på vägarna ;)


5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ulla, jag var nog mer koncentrerad på firandet än spelet :) Det gick ganska bra, men ingen sänkning.

      Radera
  2. VIlka fina bilder det ser riktigt härligt ut. Där hade till och med jag kunnat tänka mig att spela golf :P. det är så roligt att följa bloggen med alla bilder. Känns som man är lite närmare då =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja älskling, det var riktigt härligt att spela där. Vi får gå till ranch en och träna lite när jag kommer hem ;)

      Radera
    2. Ja älskling, det var riktigt härligt att spela där. Vi får gå till ranch en och träna lite när jag kommer hem ;)

      Radera