fredag 20 september 2013

Framme i USA och hemma hos familjen De Carvalho.

2013-09-18

Från London till Los Angeles tog det drygt 11 timmar och sista timmarna hade vi klart väder. Tomas som satt nära fönstret tog kort från 11000 meters höjd. Sista biten var utsikten bra och vi såg mycket berg och öken.





Flyget landade 15:15 lokal tid och vi slapp som tur var komplikationer med inresa och säkerhetskontroller.

Det började bra tyckte vi och tog transferbussen till car rental för att hämta ut våran mellanklass SUV (Ford Escape). Väl framme vid car rental "Dollar" fick vi köa i 45 min innan betjäning och sen fick vi vänta ytterligare 60 min på att få en bil pga först till kvarn principen. Tydligen så kunde man inte boka för en speciell bil utan fick välja mellan olika i samma klass (mellenklass SUV).


Denna bilen blev det

Tack vare HollidayPhone hade vi möjlighet att ringa våran kusin som vi skulle bo hos under många dagar av vår vistelse. Hon hjälpte oss med diverse frågor och vägbeskrivning då vi inte hade en gps tillgänglig.
HollidayPhone som vi beställde innan resan ger oss mobila möjligheter och bra priser för samtal, mms och mobilsurf i USA och till Sverige.



Nu är vi framme vid våran destination i Mission Viejo.. det tog oss lite tid att hitta rätt utan gps, några felkörningar och några samtal blev det innan vi var framme. Tomas kände igen sig bland alla vägar trots att det var 10 år sedan han var här sist :) Vi har nu träffat alla i familjen De Carvalho utom Derrick som hade hunnit åka innan vi anlände.

Efter god tacos och mycket prat med Rita, Sasha och Dion är det nu tid att sluta ögonen och sova =) skrivandet får vi återuppta imorgon.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

2013-09-19
Vi vaknade 6.15 lokal tid efter bara 6.5 timmars sömn :) får se hur länge vi orkar vara uppe i kväll.
Vi började dagen med att Peter installerade om en av Ritas datorer som var seg och krånglade. Frukosten åt vi först vid kl.10. Sasha var hemma och hennes pojkvän Elijah kom lite senare. Sasha började jobbet vid halv tre på e.m.


Vid 12 åkte vi och handlade diverse drycker ;) och SD-kort till videokameran.






Senare på e.m åkte vi förbi där Tomas bodde för 10 år sedan. Han var nostalgisk och kände sig som hemma.

Där efter åkte vi ner till Salt creek beach där Peter tog sig ett dopp och bodysurfade på de ca 1,5-2 meter höga vågorna bland massor av surfare. Det var kanske ca 20 grader i havet och 24 grader i luften vid kl.5 på e.m.






Sedan bar det iväg tillbaka till Ritas hus igen för att äta kvällsmiddag ute i Trädgården. Vi somnade utmattade redan vid 10 på kvällen och sov till 8,30 morgonen där på :)


Hoppas ni tittar in snart igen ;)

3 kommentarer:

  1. Äntligen får vi höra lite mer om resan. Skönt att resan gick bra. Badtemperatur för er, men ni verkar vara ganska ensamma på stranden :)Gör gärna korten lite större, klicka på bilden och välj stor när du är i redigeringen. Ha det gott och hälsa alla.
    Kram mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. På stranden var det inte så många men i vattnet var det ganska många surfare så man var tvungen att se sig för så man inte var ivägen :) Tack för tipset, jag har nu uppdaterat inlägget med större bilder =)

      Radera
  2. Boohoo......nu får jag hemlängtan, när jag ser Bella och huset. Skönt att resan gick bra för er. Nu ser vi fram emot många nya spännande inlägg!

    SvaraRadera