onsdag 25 september 2013

Just another day in paradise

2013-09-24

Då var det dags för lite mer shopping idag. Vid 11.15 åkte vi iväg till Walmart för att fylla upp bilen med diverse proviant till vår roadtrip som börjar i morgon kl.5.00. M.a.o borde vi varit i säng och sova för länge sedan...ehmm..men det är lätt hänt att tiden springer iväg som alltid. Vi måste åka före kl.5.00 för att hinna förbi Los Angeles innan alla ska till jobbet för annars kommer vi bli fast i LA trafiken "TRAFFIC JAM" i timmar då det står nästan stilla eller bara krypfart framåt.

Detta köpte vi på Walmart: 1 flak 24 st vatten flaskor, 8 gatorade dryck, 6 mountaindew läsk, 1 captain morgan, 12 burkar coca cola, 4 små yoghurt, småkex med cheddarsmak, näsdukar till Tomas rinnande näsa, tabletter mot förkylningen, Read wines godisremmar svarta och röda, halstabletter och tuggummin. En fiskerulle, diverse fisketillbehör, kameraväska...ja, det var nog allt.

Sedan åkte vi till Ikea för att Tomas ville ha svenskt lakrits som han inte klarar sig utan. Det fanns både söt och saltlakrits mixat i en påse så det blev det :) Sedan åt vi såklart svenska köttbullar med lingonsylt till lunch på Ikea innan vi åkte vidare till Fry´s som är moster Anitas favoritbutik. Här finns all elektronik med tillbehör man kan drömma om till internetpriser, dvs lite billigare än svenska internetpriser. Här köpte vi en smartphonehållare till bilen så vi kan ha mobilen som en GPS i rutan precis som en vanlig gps. Vi använder telefonens gps hela tiden här och den fungerar kanonbra om man har mobilsurf...och det har vi via vårt holiday phone-kort =) Utan det kortet hade vi bara kunnat använda en vanlig gps vilket också hade funkat såklart, men telefonens gps pratar på svenska och har mycket bättre grafik samt satellitbild. Med holiday phone kan vi också surfa överallt där telefonen har täckning på både min och Peters mobil då Tomas delar ut sitt mobilsurf via wifi till Peter. Utan holiday phone hade vi bara kunnat surfa om vi står still utanför något ställe som delar ut wifi gratis, men det slipper vi :)

Tomas köpte ett zoomobjektiv till sin kamera på Fry´s också. Han hade en himla tur för de hade bara ett enda som passade hans kamera och det fanns bara ETT kvar i hela butiken. Tomas slog till och blev supernöjd med den!!! Kanonfina bilder och autofokus, så det var bara att köra på helautomatik och klicka på ;)

På hemvägen stannade vi till i Newport Beach och gick ned på stranden. Det var fint där och vi fotade surfare och lite annat i en halvtimme. Sedan begav vi oss iväg och kom hem lagom till kvällsmiddagen. Vi åt kycklingklubba och potatismos med Rita och Derrick. Romy var med på sin pinne och var väldigt sällskapssjuk i kväll.





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar