tisdag 24 september 2013

Six Flags Magic Mountain

2013-09-22

Hej alla trevliga och "avundsjuka" läsare ;-)
Idag har vi varit på Six Flags Magic Mountain, nöjesparken med världens högsta, största och snabbaste berg och dal banorna :-) 
Denna dag fick vi gå upp tidigt för att åka 1t 40min från Mission Viejo till Valencia strax norr om Los Angeles där nöjesparken ligger.

När vi var framme vid nöjesparken fick vi åka buss från parkeringen till entrén :) och när vi hade gått igenom säkerhetskontrollen (metalldetektor och genomsökning av väskan) så skulle vi hämta ut vårat Flash Pass. Med "Flash Pass" förkortar man tiden i kön. Vi valde Platinum som förkortar väntetiden med 90% vilket endast innebar 5-15 min väntan i kö för oss.
Det började lite struligt för oss när vi skulle åka Full Throttle som har världens största loop med spår både på insidan och utsidan, den stod stilla och hade tekniska problem  (vi åkte den senare under dagen) så vi gick vidare till "Superman, Escape from Krypton". Denna attraktion har en topphastighet på 160 km/h och skjuts  iväg som ett L.(se bild).

Tack vare flash pass fick vi åka nästan alla attraktioner två ggr i rad utan att behöva gå ur vagnen emellan. Detta utnyttjade vi på Goliath som har en top speed på 137 km i timmen. Det var kanon :)
Vi han med att åka 11 attraktioner på 5,5 timmar. Vi åt lunch på Panda Express som är ett fast food ställe bland väldigt många andra att välja på. Det var oerhört gott då vi inte ätit sedan vi åkte tidigt på morgonen.
Vid halv sju på kvällen tog vi shuttle buss till bilen. Det var en stooor parkering och hade varit för långt att gå. När vi åkte hem på kvällen var vi trötta men också väldigt nöjda med dagens 11 adrenalinkickar ;)













































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar