lördag 28 september 2013

Winchester mystery house

2013-09-27

Inatt sov vi välbehövliga 8 timmar i våra comfortabla sängar. Vi har varit supernöjda med vårt hotell i SF :)
Efter samma frukost som igår packade vi ihop och checkade ut från hotellet.

Vi ställde in gps:en mot Winchester mystery house och körde ut ur SF
Vi fick kära ett kvarter extre då några stadspoliser blockerade en gata.


Vi såg en Cable car, dessa är välkända i SF men vi åkte inte med någon. 


Branta gator som verkade sluta rakt upp i himmelen


En dryg timme senare var vi framme.


På andra gsidan gatan hade de börjat utsmycka för Halloween med dekorerande pumpor och en laburint av halmbalar


Från parkeringen såg vi "The Mansion" skymta mellan träden


Vi gick in och köpte biljetter till en guidad tour inne i huset



Medan vi väntade på guiden kunde man gå in i vapenmuseet och titta på vapen tillverkade av Winchester. Vill ni veta mer om Winchester kan ni ju alltid googla ;)





Efter ca 15 min kom vår guide som skulle visa oss och ca 14 personer till runt i huset. Vi fick strikta regler om att man inte fick lov att fota eller filma inne i huset samt att vi inte fick lämna gruppen, för då skulle vi garanterat gå vilse i de 160 rummen på 4 våningsplan. Huset var som en enda stor laburint helt utan logiska mönster. Dörrar som slutade rakt ut i luften mot utsidan och trappor som ledde upp i taket men utan hål...återvänsgränd m.a.o. Det var ortoligt fina tak och väggar och finsnickrade detaljer. Svindyra fönster som tagna ur ett sagoslott. Dyraste fönstret kostade för över 100 år sedan 40 000 dollar. Fru Winchester var otroligt rik med en månadsinkomst på över 1 miljon kr i månaden. Googla om ni vill veta mer om detta otroliga hus och dess historia :) 

När vi var klara med den 70 minuter spännande och intressanta rundvandringen gick vi för oss själva runt utanför huset och fotade en stund







Och som vanligt...en "gift shop" 
Här fanns inte bara souvenirer med loggan på utan en massa annat som tidsenliga smycken, masker och annat. Det fanns parfymer, spel, trollerisaker, lite leksaker för barn och mycket annat. Lite kul att kolla igenom. Vi köpte varsin magisk förminskningsmaskin som när man stoppade i ett mynt i springan så såg man hur det blev 3/4 mindre i asken :) Ingen bild på den tyvärr.





Vid 2-tiden åkte vi vidare mot vårt motel nära Sequoia. På vägen såg vi några fina vyer, fina amerikanska  lastbilar, en halvfärdig jätteparabol och ett par parkerade stora flygplan.













Vid 7 på kvällen var vi framme på motellet.


Imorgon tar vi bilen och kör runt i Sequoia national park för att se världens största levande träd =) Kommer bli en otrolig upplevelse!

2 kommentarer:

  1. Ser verkligen spännande ut det där huset. Synd bara att man inte får fota inne det hade ju varit kul att se hur knäppt de hade byggt. Jag förstår om ni njuter av både hotell, frukostar och resa och inte kan ni klaga på vädret heller för det ser både varmt och soligt ut. Ta bort kommentarsgranskning, det kan vara den som stör så Anita och andra inte kan kommentera, den är jobbig att fylla i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni kan ju alltid googla och välja fliken bilder så kan ni se bilder inifrån huset :) Nu har vi tagit bort ordverifiering, och kommentarsverifiering ska vara inaktiv, så nu bör det fungera att kommentera. Nu har vi kommit tillbaka till hotellet efter en dag med otroliga upplevelser :) Ska försöka publicera ett inläg men internet här går trögt så det tar evigheter att ladda upp bilderna på bloggen. Får se när det blir.

      Radera