torsdag 26 september 2013

San Francisco

2013-09-25

Idag börjar vi våran "Road Trip" :) Lite trötta gick vi upp vid 04:30 och åkte vid 05:00 för att slippa traffic jam i Los Angeles.. Det uppstod ett litet problem med för lite lufttryck i ett däck så vi var tvungna att köra in på en tapp och fylla på luft.. Det blev en liten försening som satte oss lite lätt i smeten ;) men som tur var så slapp vi den trögaste trafiken när vi åkte genom LA.

När vi passerat LA hade vi några små stopp för lite mat i magen och bensin i tanken. Våran resa för dagen höll sig mestadels på Interstate 5 genom Californien, . Vi körde på den i ca 8 timmar innan vi svängde av mot Monterey och vidare in till Pebble Beach där många kända golf banor/klubbar finns. Där stannade vi och fotade. Det kostade 10 dollar att åka in i området som hade parkvakt som tog betalt.
Sista biten till SF ca 3-4 timmar åkte vi High Way 1 utmed kusten. När vi var kissenödiga och fikasugna stannade vi på ett Café och tog en cheeskake och en kopp te. Det var välbehövligt. Längre fram stannade vi vid ett ställe som var fint och fotade och filmade litegrann. Sedan började solen gå ned och tiden rinna iväg. Vi ville inte komma allt försent till hotellet. Hela resan tog 15 timmar med alla små stopp men hela resan gick bra. Hotellet var förbokat och betalt vilket var väldigt skönt!!! Bara att parkera vid receptionen och checka in på 3 minuter :) Nu ska vi sova gott i var sin queensize säng och vara redo för Alcatraz, Lombard streets kurviga gata, Golden Gate och ev. lite mer rundtur i stan.
Godnatt zzzzzzzzzzzz!



LA traffic jam  kl.5.45


Bruna kullar med endast torrt gräs


Utsikt när vi kom ner för bergen


Peter kollar däcktrycket


Eeh...ganska mycket boskap


Vacker natur mellan bergen 




Sanddyna som blåser in från kusten vid Monteray






Fint folk som spelar här


Butik med gamla antika golfsaker och nya antika golfsaker


Den mest kända golfbanan i Pebble beach där mästarnas mästare spelar och har spelat



Hall of fame




Buschen med odlingar




Café/bar där vi fikade



Utsiktsplats och förbjuden camping ;/







Vyer utmed kusten



Solnedgång...45 sek senare var solen helt nere


På väg in mor SF


Vårt fina STORA hotellrum =)



Lite andra bilder undet resan från LA till SF










Imorgon gör vi stan med tillhörande sevärdigheter :)





2 kommentarer:

  1. Fina bilder och snyggt hotellrum! :) En del av bilderna ser exakt lika ut som mina när vi åkte till SF förra året. Ha så kul på Alcatras imorgon och se till så att ni inte blir arresterade och kvar där :)

    SvaraRadera
  2. Coolt! Ha det gött på semestern!

    //Daniel Andersson

    SvaraRadera