onsdag 23 juli 2014

Buffelreservat och krokodil zoo.

Ja idag har vi ägnat lite mer tid åt djuren, både exotiska, "vilda" och bondgårds djur typ.

Dagen började ganska lugnt med frulle ( det var lite tyst och ensamt nu när alla andra har åkt) och sen bar det av mot djuriska äventyr. Vårat första resmål var till ett buffelreservat, här fick vi se mer än bara bufflar. De levande djur som vi träffade/såg på reservatet var vattenbufflar, åsnor, hästar, ungersk gråboskap, getter, sköldpaddor,  jordekorrar och en "tam" skata. Många av djuren var "tama" så man kunde gå fram och klappa dem. När vi vandrat runt i en timme var det dags att åka vidare. Precis när vi närmade oss utgången kom det tre busslaster med folk som skulle in.. Snacka om timing :-)

Dagens andra plats vi besökte var ett krokodil zoo, här fick vi se krokodiler i olika storlekar (längsta var nog närmare 3-4 meter). De hadde även massa sköldpaddor i olika storlekar. Största hade nog ett skal på ca 40-60cm långt och vägde nog 20-40 kg tror jag. 

Nu var det dags att dra vidare, vi tog några mindre vägar utmed Balatonsjöns sydkust för vi tänkte ta ferjan över mellan Szántód och Tihany. Väl framme i Szántód hittade vi ett krigsmuseum med gamla stridsvagnar, helikoptrar och andra fordon som tillhör generan. Om man ville kunde man få köra en stridsvagn. Kostade bara 1500kr och komforten var inget vidare.

Detta var i stort sett allt för denna dag.. I morgon blir det nog beachen för att bättra på solbrännan ;) see you later alligator.

När vi kom in på buffelreservatet möttes vi av frigående getter.. Dessa var mycket vänliga och brydde sig inte att man klappade dem. En konstig plasering men tydligen bekväm plats tyckte denna get sig ha hittat.

Det här var nog gott. Som sagt inte folkskygga.

Den här skatan var tam och hade inga svårigheter att sitta på pinne som man höll i, eller vandra upp på axeln och nacken som den gjorde på mig.

Här har vi vattenbufflarna, både i ett vattenhål och på stora ängen.

Här hade en vattenbuffel tjudrats fast i ett träd för att folk skulle kunna klappa och vara nära. Den verkade vara tam och vänlig.

Krokodil zoo. Japp levande krokodiler bara 50cm ifrån oss med bara en glasruta emellan. 

Sköldpaddor från 10cm till nästan 100cm långa. Väldigt vackra skal/sköldar att se på.

Denna snigel med ett hus på närmare fem cm sniglade sig fram på stigen. Den kändes gigantisk.

Krigs museumet och alla dess fordon.

Min nyköpta madrass från natten innan gick sönder också.. Jag verkar ha pumpat den för hård eller så väger jag för mycket.. Upptäckte att maxvikt var 75kg så nu har jag inte pumpat den nya madrassen lika hårt. Vi får se om denn håller :-)




1 kommentar:

  1. Vad mycket spännande ni får se. Är ni kvar vid Balatonsjön? Se bara till att det inte ligger något under madrassen och skaver, sten, kottar mm.
    Kram mamma

    SvaraRadera