onsdag 16 juli 2014

Heviz, bad i varm källa.

Hej allesammans!! Nu är det dags igen..
Men först en kort återblick till igår kväll. Luftmadrassen jag skulle sova på hade lite lite luft så den fick jag pumpa upp först. Ungefär vid sex vaknade jag av att ligga platt på backen.. Ingen luft kvar i madrassen, bara att börja pumpa.. Tjugo minuter senare var rumpan på backen igen, typiskt, blir att införskaffa en ny madrass idag.

Dagens utflykt tog oss till Héviz, en termalsjö som sägs stärka både kropp och själ. 
http://www.heviz.hu/se/termalsjo/
Denna dag hade vi 26C grader i luften och 33-35C grader i vattnet, ganska lagom eller vad säger ni? :-) 
När de tre timmars bad vi betalade för var över var det dags att bege oss hem till campingen igen. Tog även en sväng förbi Tesco för att köpa en ny luftmadrass och frukost till morgondagen.

Väl framme vid campingen var det dags att laga mat.. Idag var det männen som stog för matlagningen, ungersk gulasch som vi kallade svensk gulasch bara för att slippa alla ungrare som eventuellt skulle blanda sig i vår matlagning :-). Vi hade ett bra samarbete med vem som gjorde vad, Pete skar paprika, Eric skar kött och korv, Thomas skar lök och vitlök och Bosse stog och bossade (arbetsledare, pratmakare).
En liten provsmak och sen var det bara att duka upp runt lägerelden. 14 personer var maten till men fler blev vi och maten räckte till alla 18 personer.

Myggen här börjar kännas nu, sitter och kliar medans jag bloggar.. Men strunt i det, nu blir det bilder.

Frullen måste ju fotas varje dag även om den ser tråkig ut ;-)

En föredetting som gjort sitt.. Kan den inte hålla tätt i mer än 20 minuter så förtjänar den inte ett yrke inom sängbranschen.

Här är en miniatyr av Héviz termalsjö.

Ett bevis på temperaturen i luft och vatten.

En badring är ett bra tips, för denna sjö är svavel berikad och man kan bli lätt dåsig och drunkna om man inte är försiktig.

Det var många i vattnet när vi kom men när vi badat ett tag och jag tänkte ta kort så var de flesta på land eller gått för dagen.

Här är ersättaren, kostade 2390 huf ;-)

Här har vi Bosse, arbetsledare för dagens matlagning och en mycket trevlig och pratglad skåning. 

Ja maten var det inget fel på, samtliga tyckte om den och alla höll god mig :-)

Idag hade vi strålande väder nästan hela dagen.. Kom endast ett par få åskskurar på kvällen, varade kanske 30-60 min och sen var allt bra igen.

Adjos amigos ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar