torsdag 17 juli 2014

Ungern open!

Idag var det Ungern Open! Pokalen för tävlingen var nyinköpt och blänkte fint.
Morgonen för herrarna var tidig, klockan 06:00 ringde det för väckning och sist upp ur sängen var Peter. Frukosten var aningen tanig, den bestod av endast någon torr brödbit med en mer kryddig smörgåskorv och lite juice att väta strupen med.
Väl färdiga för avresa bar det iväg i god tid.. Alla var väl förberedda, förutom Peter som glömt både vatten och pengar, bara att stanna vid en bankomat och senare köpa vatten för att inte få vätskebrist.

I första bollen hade vi herrarna Peter den trötte, Eric den taggade och Thomas den stele. Bäst hcp börjar så Peter tog plats, peggade upp och svingade för glatta livet.. Hmm, inte riktigt i form sade Peter som knappt fick iväg bollen förbi dam tee. Ja men där har vi ju en pilsnerboll säger Thomas med glatt leende. 

Det gick inget vidare för någon av herrarna de första 9 hålen.. Ena stunden ett okej slag, den andra ut i skogen. Och inte nog med det, Thomas den stele fick sota för sitt hånflin från tidigare då han själv slog en kort boll från tee, en så kallad pilsnerboll.
Banan i sig var väldigt fin och välskött, men då tidigare kväll när åska och dunder levde rövare på himlen orsakades det skyfall över golfbanan och ställde till det för golfarna.. På banan fanns nu vattenfyllda bunkrar och djupa svackor fyllda med vatten mitt på fairway.

De första 9 hålen slutade med ett väldigt jämt resultat herrarna emellan. Peter den trötte på 64 slag. Eric den taggade på 63 slag. Och Thomas den stele på 60 slag.

Sista 9 hål vände på turen för några av herrarna. Peter den trötte började piggna till emellanåt, Eric den taggade hade varit lite för taggad och började nu tappa fokus och Thomas den stele började bli trött i kroppen och förlorade sin stabilitet.

När herrarna spelat klart de 18 hålen var det dags att räkna samman och kora en vinnare.. Resultatet från de sista 9 hålen visade att Peter den lite piggare gick in med 55 slag, Thomas den arga gick in på 61 slag och Eric den besegrade gick in på 69 slag. Med detta vill vi nu kora Peter till segrare i dagens interna Ungern open och vinnare av den efterlängtade pokalen. 

Senare på kvällen var det dags att utdela de pilsner som herrarna spelat bort.. En hel 2 liters öl hade blivit inhandlad och räcktes nu över till Peter av Thomas som inte ville vara någon dålig förlorare.
Någon timme senare hade det lagats goda semester hamburgare till kvällsmål och alla var glada och mycket trötta av dagens aktiviteter.

Eric redo för ett toppenslag.

Så här såg det ut på flera hål där dränerings brunnarna inte har klarar att svälja allt vatten som fallit från himlen.

Thomas var den ende av oss som tog med hela sit sätt på 11 klubbor. Peter hade minst antal klubbor på totalt 5 st (5,7,9,sand och putter).

Bunkrar och vattenhål fana det gott om.


Väl tillbaka på campingen var det dags för mat, egenhändigt kryddade och plattade burgare smakade smaskens.

Inte bara vi ville äta, men denna middagsgästen  var lite närgången och irriterade övriga gäster så den fick en egen burk.


Tack för mig hej!!

3 kommentarer:

  1. Grattis till vinsten! Du är B Ä S T !

    SvaraRadera
  2. Haha.... härligt Peter ! Här hemma ska det bli upp till 28 gr nästa vecka och än så länge inget regn i sikte. Ha det fortsatt bra. Kram och hälsa de andra.

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra på att skriva är du broder! Frågan är hur mycket tid du spenderar på kvällarna med mobilen för att knåpa ihop dessa härliga texter och bilder? ;) För tid tar det och trött är man på mornarna efter, eller hur ;)? Ni verkar ha kul i ert gäng :)

    SvaraRadera